Pia Varjonen

Suomen Ratsastajainliiton lajivalmentaja, ratsuttaja, kouluttaja, T4U ravintovalmentaja

Henkilökuva

Yli neljännesvuosisata hevoselämää

Kuka, mitä?

SRL:n lisenssivalmentaja, kouluratsastaja, päätoiminen ratsastusvalmentaja. Kouluratsastusvalmennusta kaiken tasoisille ratsukoille, myös sileätyöskentelyvalmennusta este- ja kenttäratsukoille. Ratsutusapua hevosille tietyin ehdoin. Luentoja eri aiheista ratsastukseen liittyen.

Koulutus

Opinnot Ypäjän Hevosopistolla -92 ja toiminut opettajana ratsastuskoulu Poni-Haassa v -92-. Ratsastuskoulutausta auttaa valmentajan työssä.

Saavutukset ja meriitit

SM kultaa ja pronssia, Halli SM kultaa ja hopeaa, PM joukkuehopeaa ja pronssia, Lukuisia voittoja ja sijoituksia eri tasoilta eri hevosilla, GP Kur-sarjan voitto, Tapiola Small Tour finaalin voitto Hihs 2004. Takana valtava määrä ratsastettuja hevosia, este, koulu, ja nuorena jopa laukkahevosia.

Motto

Ammattitaidolla harraste- ja kilparatsastajille

Pia on valmentautunut itse nuoresta iästään asti, mm. Kyra Kyrklundin Team PP:ssä, Hubertus Schmidtin luona Saksassa, työskennellyt Tanskassa ratsuttajana ja kuulunut kouluratsastuksen GP-maajoukkueeseen useaan kertaan. Ratsastajana suurimmat saavutukset kouluratsastuksen puolella Suomen Mestaruus, PM joukkuemitaleita, hallimestaruusmitaleita, Tapiola Small Tour-voitto sekä useita kymmeniä voittoja ja sijoituksia Grand Prix- ja Inter-tasolla. Pia on kisannut nuoruudestaan asti aktiivisesti niin omilla, kuin asiakkaiden hevosilla.

Pia on ratsastanut satoja hevosia elämänsä aikana. Nuorempana Pia sai ratsastettavakseen kaikki vaikeat ja vaaralliset hevoset, joiden kyydissä pysyttiin sitkeällä harjoittelulla ja psykologisella näkemyksellä hevosesta. Tätä vahvaa ymmärrystä ja kokemusta hän tuo myös valmennuksiinsa.

Valmennettavia on kaikentasoisia, Helppo C -tasolta aina kansainväliselle tasolle. Pia on valmistunut Ypäjältä 1992, ja on työskennellyt opettajana Ratsastuskoulu Poni-Haassa 1992-1997. SRL:n II-tason valmentajana Pia on toiminut päätoimisesti vuodesta 1997 alkaen.

Valmentajana ja ratsastajana Pialla on hyvin tietohakuinen lähestymistapa asioihin. Hänellä on vahva tietämys ihmisen ja hevosen anatomiasta, psyykkisestä harjoittelusta, oppimisprosesseista sekä ravintovalmennuksesta. Tämä laaja ammattitaito tuo valmennettaville jatkuvasti alan uusinta tietoa, joka auttaa ratsukkoa kehittymään systemaattisesti ja nousujohteisesti.  Mitä taitavampi ja tiedostavampi ratsastaja, sitä tyytyväisempi hevonen.

Pia vahvistaa ja päivittää osaamistaan jatkuvasti. Ajantasaista erikoistietämystä hän tarjoaa laaja-alaisesti oppilailleen mm. hevosen anatomiasta, satulan sovituksesta, hevosen hammashuollosta, kuolaintietoudesta, ratsastajan psyykkisestä valmentautumisesta, oppimisesta ja opettamisesta. Saat tarvittaessa myös apua hevosen käytösongelmiin, tietoa hevosen psyykestä, lajityypillisestä käytöksestä ja hevostaidoista. Omien selkävaivojensa vuoksi Pia on erikoistunut ratsastajan kehonhallintaan, istuntaan ja selkävaivoihin. Myös hevosen biomekaniikka ja selkävaivat ovat Pian vahvaa erikoisosaamista, jota  tehdään tarvittaessa yhteistyössä eläinlääkäreiden ja hevosfysioterapeuttien kanssa. Pia on kouluttautunut myös ravintovalmentajaksi,  ja tätä tietämystä voi hyödyntää niin ratsun kuin ratsastajankin kehityksessä.

Muistoja

Kumppaneita matkan varrelta

Lester

Lester

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed di

San Baltic

San Baltic

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit sht

LoremIpsum

LoremIpsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit sht

Halautko tietää lisää?

Ota rohkeasti yhteyttä!

Mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi ratsastusvalmennuksesta, hevosten hyvinvoinnista, kilparatsastukseta tai henkilökohtaisesta terveydestäsi, ota yhteyttä. Laaditaan juuri sinun tarpeisiisi sopiva valmennus- tai koulutuskokonaisuus.